Feeric Fashion Week (www.feeric.ro), cel mai mare festival de modă din Europa de Est și printre cele mai creative din lume, a ajuns la cea de-a zecea ediție. Feeric a reunit peste 30 de designeri și invitați din peste 24 de țări din întreaga lume, care si-au prezentat colecțiile în legendara Transilvanie.

 

Mai jos am facut o selectie cu ”best moments in pictures”

Colecțiile prezentate în prima zi a celei de-a X-a ediții a Feeric Fashion Week au fost găzduite de către Jidvei. Irina Duțu Zgâia a prezentat o colecție inspirată de „Alice în Țara Minunilor”, la Crama Tăuni, cea mai mare cramă gravitațională din Europa și singura de acest fel din România.

Irina Duțu Zgâia

In cea de-a doua zi a evenimentului, în Feeric Venue, la Redal Expo au fost prezentate colecţii colorate sau cu influenţe army, cu paiete şi accesorii aurii ori argintii, semnate de studenţii Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca, dar şi o primă prezentare de modă spectaculoasă, pe lacul Grădinii Zoologice, pe care cei curioşi să o descopere au putut-o vedea luând hidrobicicletele şi pedalând până ajungeau la bărcile în care erau modelele feminine şi masculine.

NousMode – (R)evolution

Ziua 3 ne-a surprins cu o locatie deosebita, cariera de piatră de la Turnu Roșu, care a devenit podium pentru designerii susținuți și promovați de Agenția The Secret Code of Fashion, o platformă internațională, inițiată de Myra Postolache.

Moda s-a mutat, apoi, la aproape 50 de kilometri de Sibiu, la Castelul de Lut Valea Zânelor din Porumbacu de Sus. Colecția brandului din Hong Kong, Modement, s-a remarcat prin tăieturi minimale ce au redat fidel fragmente din cultura asiatică.

Modement (Hong Kong)

 

Cea de-a patra zi, si din pacate si ultima pentru mine la Feeric, a inceput cu Bianca Popp, care și-a prezentat noua colecție pe muzica fanfarei Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu si a continuat cu Charles & Ron “Amare Argentum”, o colecție inspirată din cultura malteză și prezentată la FFW 2017 în Fabrica Boromir, pe linia de producție a pufarinilor.

Bianca Popp

   Charles & Ron