Acum , ca s-a terminat toata alergatura si nebunia de la #mfw , m-am gandit sa revin cu un articolul util si informativ pentru fotografii care vor sa ajunga la saptamana modei, indiferent de oras.

Este a 3-a oara cand merg si de fiecare data a fost total diferit, cu experiente noi, intamplari ciudate, stres, insa cu o oportunitate perfecta pentru cei care fac street style, sau pentru bloggerii care vor sa fie surprinsi.

Si pentru ca acolo nu e ca si cum de fiecare data cand vezi pe cineva fain, poti sa si opresti persoana respectiva, m-am gandit sa va spun ce echipament am folosit pentru a surprinde cat mai bine fotografiile de street style.

Totul incepe de la ora 8 dimineata si tine pana pe la 23, 24, insa pentru fotografii  care fac streetstyle , programul e mai scurt, cam cat tine lumina cu noi.
Tocmai pentru ca sunt foarte multe show-uri si pentru ca locatiile sunt de multe ori super indepartate, ca fotograf cam trebuie sa-ti faci bagajelul cu mare grija, ca sa nu cari dupa tine 7 kg aproape 7 ore pe zi.

Astfel, in primele 3 zile ale fashion week-ului m-am setat sa prind multe portrete si cateva detalii din tinute.

Aici au venit in ajutor cei de la f64 cu un Canon 70-200mm cu 2.8.

Este un obiectiv ideal pentru astfel de situatii. Te setezi unde trebuie si incepi sa vanezi fara sa te impingi cu ceilalti in gramada care se formeaza mereu cand trece cineva interesant.

Foarte multi fotografi folosesc teleobiective 
la fashion week, insa iti cam trebuie ceva muschi pe tine ca sa surprinzi cadre cu el 5-6 ore intr-o zi… lar spre seara trebuie sa tragi si mult de iso ca sa ai expunere buna , detaliile clare si sa nu prinzi personajul miscat.
Totusi, sfatul meu este sa folositi o centura foto sau o curea buna ca sa nu va cocosati complet :)) Eu o am pe asta, am mers pe varianta mai accesibila, insa am avut ceva emotii, fiind prinderea din material plastic. Calitate pret nici nu am ce sa comentez si sincer e de 1000 de ori mai buna ca banda de gat care vine pe aparat direct.

In ultimele zile am schimbat radical strategia 😂
Mi-am pus 50-ul cu 1.4, si cu tupeu am luat-o printre stradute, distantandu-ma de aglomeratie. E clar ca e mai multa alergatura asa, dar esti si mai creativ si pus in situatii interesante.

Am mai spus-o si o sa ma tot repet, obiectiv-ul asta este minunea pe pamant, raportat la pret, scoate fotografii foarte, foarte sharp, desi cred ca mai toate cadrele le-am tras cu o diafragma de genul 2.2, iar singura lui buba fiind aceea ca nu focalizeaza foarte bine pe auto, e destul de lent, de multe ori riscand sa pierzi cate un personaj.

In rest cam asta a fost tot echipamentul pe care l-am folosit. Bineinteles , baterii de rezerva in buzunar, carduri, cu aparatul pe umar, nici nu-ti mai trebuie ghiozdanul in spate, care ar deveni practic cam incomod.

Eu am dat mai sus doua variante de obiective, pe care le folosesc de obicei pentru street style.

Nu am dat ca exemplu niciun obiectiv wide pentru ca in situatiile astea nu prea vreau sa risc si sa prind cate o mana deformata in coltul fotografiilor, sau vreun fotograf prins in graba pe jumatate de cadru…

Lucrez in general pentru fotografiile mele, doar cu doua obiective fixe, cel pe care l-am mentionat si mai sus: Canon 50mm. cu 1.4 si un Sigma 85mm cu 1.4 pe care vreau sa-l upgradez curand cu Art-ul.
In general nu imi trebuie mai mult, insa fashion week-ul implicand multa alergatura, am simtit nevoia de un zoom care si separa bine personajul de fundal.

Pentru cei ce nu stiu, clientii silver sau gold de la f64, pot folosi sistemul de inchiriere de pe site-ul lor. Au foarte mult echipament din care poti alege, este foarte ingrijit si nu risti sa iei ceva care sa nu functioneze bine. So check it out & Log In!

Sper ca a fost util articolul si voi face si un review mai amanuntit, cu exemple concrete pe obiectivul asta <-😋

Sorry for the long post! Here’s a kiss! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.